Tabor 2014

Planinski tabor 2014
Sobota, 6. september 2014


Kot vsako leto, smo tudi tokrat prvo soboto v septembru pripravili, tabor planinskega društva Avtomontaža, pri koči na Zadnjem Voglu. Delovna ekipa: Gordana, Mari, Seto in Tone smo odšli na Vogel že v četrtek. Dopoldne smo nakupili hrano in pijačo, popoldne pa smo se odpeljali v Bohinj in z žičnico na Vogel. Prtljage je bilo veliko, zato smo jo do koče pripeljali s tovornjačkom. V petek so se delovni ekipi pridružili Brane in nato še Erna, Marjana in Miro. Že v petek smo se pripravili za sprejem gostov, v soboto pa smo vstali že zgodaj, da bi pravočasno skuhali čaj in klobase za dobrodošlico gostov.
Tabora se je zaradi bolj muhastega vremena udeležilo le 60 planincev.
Tradicionalnega pohoda na vrh Vogla nismo izvedli, saj so se po vrhovih podile megle, sredi dneva pa je celo nekoliko rosilo. Na vrh je odšlo le nekaj najbolj vnetih. Kljub temu smo se lepo zabavali, obujali spomine in uživali med starimi prijatelji. Dobro so teknile okusne klobase in krompirjeva solata, sladkosnedni pa so bili deležni slastnih palačink.
Mene kot predsednika društva, so ostali člani društva popolnoma presenetili in mi podelili bronasti častni znak, za zaslužno in uspešno delo v planinski organizaciji. Priznanje mi je podelil Igor Mlakar, načelnik komisije za planinske poti pri PZS. Vsem prav lepa hvala.
Irena je na tabor povabila klapo Lumin, ki je z dalmatinsko glasbo, pripomogla k dobremu razpoloženju in nam pričarala spomine na dopustniške dni ter ustvarila malo poletnega vzdušja, saj nam planincem leto zaradi obilice dežja res ni bilo naklonjeno.
Obiskovalci so se popoldne vrnili v dolino, delovna ekipa se je oddahnila in ostala do nedelje. Vreme se je izboljšalo, uživali smo na sončku pred kočo in postorili nekaj vzdrževalnih del ter pospravili po koči in njeni okolici.
Tabor 2014 nam bo ostal v lepem spominu in čez leto nasvidenje.

Zapisal:
Tone Avsenek
PD
Avtomontaža